Крива Паланка

МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ

Промовирани трајните вредности од македонската и светска рок и поп култура во Крива Паланка Пред платото на Градскиот музеј од Крива Паланка, се одржа мултумедијалниот настан „Музички времеплов: Промоција на трајните вредности од светската рок и поп култура“, на кој беше презентирана музичката сцена од 50-тите години на минатиот век, па се до денес. Во …

МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ Read More »

Центарот за аудиовизуелни уметности подари дела од современа уметност на Градскиот музеј во Крива Паланка

Делата се создадени во рамките на проектот „Сите бои на џезот“, што Центарот за аудиовизуелни уметности го реализира веќе 3 години по ред, со финансиска поддршка на Министерството за култура. „Овој проект претставува промоција на џез културата и ликовното творештво на македонски уметници од Крива Паланка. Авторите ги создаваа делата пред публиката, која имаше можност …

Центарот за аудиовизуелни уметности подари дела од современа уметност на Градскиот музеј во Крива Паланка Read More »

Се одржа Детскиот музички фестивал „Распеано симитче 2020“

Во Центарот за култура Крива Паланка се одржа шестото издание на Детскиот музички фестивал „Распеано симитче 2020“. На фестивалот беа изведени 10 нови композиции, со модерен стил, создадени од локални и регионални автори, во прилог на афирмацијата на локалната музичка сцена и култура. Детските песни беа изведени од млади таленти од Крива Паланка и Куманово …

Се одржа Детскиот музички фестивал „Распеано симитче 2020“ Read More »

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz

Во Крива Паланка вечерва се одржа уметничкиот перформанс насловен „Сите бои на џезот”. Настанот е во организација на Центарот за аудиовизуелни уметности од Крива Паланка, во рамки на програмата „Нов културен бран 2019“ поддржан од Министерството за култура на Република Македонија. Станува збор за веќе препознатлив проект, спој на музика, џез, и уметност, ликовно творештво. …

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz Read More »