Месец: м.г

Есенски музички вибрации

Во НУ Центар за култура Крива Паланка се одржа концертот „Вечер на Пјацола“, во изведба на пијано триото составено од Диана Мирчевска на виолина, Верица Ајтовска на виола и Иван Трајковски на пијано. Младите македонски музичари ја одушевија публиката со изведба на композиции од еден од најзначајните аргентински композитори Астор Пјацола, кој го револуционизирал традиционалното …

Есенски музички вибрации Read More »

ЏЕЗ ЛЕКТИРА

Младите од Крива Паланка се запознаа со основите на џезот и џез композициите на работилница што ја водеа истакнатите македонски џез музичари. Работилницата беше интерактивна и едукативна, а повеќето од младите за првпат во живо слушаа џез музика и имаа можност да се запознаат со музичките инструменти. Целта е да се зголеми свеста кај младата …

ЏЕЗ ЛЕКТИРА Read More »