.

Детски музички фестивал

Распеано симитче

ДМФ РАСПЕАНО СИМИТЧЕ е конципиран како детски фестивал кој има регионален карактер. Песните што се изведуваат се поблиску до поп музиката од различни стилови  а во дел од песните има и соодветни џез примеси прилагодени за детската возраст .

Првите изданија, фестивалот ги има во 1997 и 1998 год, ретроспективното издание е во 2009 година,  повторно се реафирмира во 2018 со поддршка на општина Крива Паланка, влегува во Програмата за култура на општината и оттогаш се одржува секоја година  во месец октомври. 

Од секое издание на фестивалот се продуцира аудио цд и двд а целиот видео материјал се наоѓа на Youtube каналот на фестивалот.

Новости

Галерија