Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz

Во Крива Паланка вечерва се одржа уметничкиот перформанс насловен „Сите бои на џезот”. Настанот е во организација на Центарот за аудиовизуелни уметности од Крива Паланка, во рамки на програмата „Нов културен бран 2019“ поддржан од Министерството за култура на Република Македонија. Станува збор за веќе препознатлив проект, спој на музика, џез, и уметност, ликовно творештво. …

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz Read More »