Детски музички фестивал

Детски музички фестивал “ Распеано симитче 2022“

Шеснаесет нови детски песни беа изведени на 7-от по ред Детски музички фестивал „Распеано симитче“, што се одржа на 18 и 19 ноември, во НУ Центар за култура во Крива Паланка. Фестивалот го организира Центарот за аудиовизуелни уметности, со финансиска поддршка на Општина Крива Паланка, која е и покровител, и на Министерството за култура. И …

Детски музички фестивал “ Распеано симитче 2022“ Read More »

Се одржа Детскиот музички фестивал „Распеано симитче 2020“

Во Центарот за култура Крива Паланка се одржа шестото издание на Детскиот музички фестивал „Распеано симитче 2020“. На фестивалот беа изведени 10 нови композиции, со модерен стил, создадени од локални и регионални автори, во прилог на афирмацијата на локалната музичка сцена и култура. Детските песни беа изведени од млади таленти од Крива Паланка и Куманово …

Се одржа Детскиот музички фестивал „Распеано симитче 2020“ Read More »