Детски музички фестивал “ Распеано симитче 2022“

Шеснаесет нови детски песни беа изведени на 7-от по ред Детски музички фестивал „Распеано симитче“, што се одржа на 18 и 19 ноември, во НУ Центар за култура во Крива Паланка. Фестивалот го организира Центарот за аудиовизуелни уметности, со финансиска поддршка на Општина Крива Паланка, која е и покровител, и на Министерството за култура. И …

Детски музички фестивал “ Распеано симитче 2022“ Read More »