Есенски музички вибрации

Во НУ Центар за култура Крива Паланка се одржа концертот „Вечер на Пјацола“, во изведба на пијано триото составено од Диана Мирчевска на виолина, Верица Ајтовска на виола и Иван Трајковски на пијано. Младите македонски музичари ја одушевија публиката со изведба на композиции од еден од најзначајните аргентински композитори Астор Пјацола, кој го револуционизирал традиционалното …

Есенски музички вибрации Read More »