.

Есенски музички вибрации

Традиционалната манифестација „Есенски музички вибрации“ ја организираат Центарот за аудиовизуелни уметности и Општина Крива Паланка, во соработка со културните институции од градот и со поддршка на Министерството за култура.

Манифестацијата промовира некомерцијална и класична музика во изведба на реномирани и потврдени уметници од музичкиот свет, кои презентираат дела на домашни и светски познати композитори.

Овој културен настан се реализира од 2018 година и е дел од редовната музичка и културна програма на градот.  Воедно е и  можност за промоција на музичките класици и изведувачи, со цел приближување на класичната музичка сцена до граѓаните во локалните заедници.

Внесувањето на„Есенските музички вибрации“ во културниот календар на Крива Паланка е потврда дека општината и културните установи и организации во градот водат  долгорочни и одржливи  културни политики. 

Новости

Есенски музички вибрации

Во НУ Центар за култура Крива Паланка се одржа концертот „Вечер на Пјацола“, во изведба на пијано триото составено од Диана Мирчевска на виолина, Верица...

Повеќе

Галерија