Сите бои на џезот

Центарот за аудиовизуелни уметности подари дела од современа уметност на Градскиот музеј во Крива Паланка

Делата се создадени во рамките на проектот „Сите бои на џезот“, што Центарот за аудиовизуелни уметности го реализира веќе 3 години по ред, со финансиска поддршка на Министерството за култура. „Овој проект претставува промоција на џез културата и ликовното творештво на македонски уметници од Крива Паланка. Авторите ги создаваа делата пред публиката, која имаше можност …

Центарот за аудиовизуелни уметности подари дела од современа уметност на Градскиот музеј во Крива Паланка Read More »

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz

Во Крива Паланка вечерва се одржа уметничкиот перформанс насловен „Сите бои на џезот”. Настанот е во организација на Центарот за аудиовизуелни уметности од Крива Паланка, во рамки на програмата „Нов културен бран 2019“ поддржан од Министерството за култура на Република Македонија. Станува збор за веќе препознатлив проект, спој на музика, џез, и уметност, ликовно творештво. …

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz Read More »