jazz

ЏЕЗ ЛЕКТИРА

Младите од Крива Паланка се запознаа со основите на џезот и џез композициите на работилница што ја водеа истакнатите македонски џез музичари. Работилницата беше интерактивна и едукативна, а повеќето од младите за првпат во живо слушаа џез музика и имаа можност да се запознаат со музичките инструменти. Целта е да се зголеми свеста кај младата …

ЏЕЗ ЛЕКТИРА Read More »

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz

Во Крива Паланка вечерва се одржа уметничкиот перформанс насловен „Сите бои на џезот”. Настанот е во организација на Центарот за аудиовизуелни уметности од Крива Паланка, во рамки на програмата „Нов културен бран 2019“ поддржан од Министерството за култура на Република Македонија. Станува збор за веќе препознатлив проект, спој на музика, џез, и уметност, ликовно творештво. …

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz Read More »