.

Сите бои на џезот

Џезот и неговото постојано менување, импровизации, полиритмија…, создава нови форми и стилови, отвара нови сетила и перспективи во културното егзистирање на човекот. “Сите бои на џезот“ е мултимедијален проект кој во себе вклучува одржување на џез концерти, ликовен, фото и видео перформанс, при што се создават уметнички дела кои се подаруваат на институциите од културата. 

Проектот има национален карактер и има тенденција да се реализира на различни места и во алтернативни простори.

Новости

Сите бои на џезот / All the Colors of Jazz

Во Крива Паланка вечерва се одржа уметничкиот перформанс насловен „Сите бои на џезот”. Настанот е во организација на Центарот за аудиовизуелни уметности од Крива Паланка,...

Повеќе

Галерија